Monday, June 8, 2009

My baby..

Alief kini dah nak masuk 5 bulan.. dah semakin lasak, becok mcm mummy dia hehe, nyaring bila menangis, kuat menjerit bila bermain. Dalam car seat pun dah tak nak duduk diam, jenuh le mummy ni memujuk tp tak jalan gak. Alhamdulillah dah banyak yang dia pelajari rupanya. hari demi hari bila tgk dia, rasa memanglah penat kan tp hati terhibur. Nak marah, semuanya x terkeluar. kdg2 pernah gak saja2 marah dia.. baru ckp amboiiiiiii je, mulut dia dah mencebik heheh. mummy geram rasa nak cium je bila buat mcm tu, lg le nak gelak. pastu bila sambung lg amboi.... terus dia jerit uwaaaaaa. hahaha alah mummy nyakat je tu. last2 mummy kena pujuk balik. ish mcmana nak marah anak ni, last kena pujuk balik. x boleh x boleh biasakan ni kalau dah besar, nanti dia ingat kita ni tak serius lak ye. Tp papanya mmg serius sikit kalau anak buat hal dan as a mother, awak ni idak le sampai hati. biasalah kan kan...
botol susu alief pun dah berubah saiz, dr yang kecil ke yang besar. x cukup le bila bg yg kecil. nenek pun dah bising... 'T, anak kau ni x cukup guna botol kecil' hehehe. Terima kasih pd nenek kerana memberi Alief makan air kanji nasi, kenyang dia. ialah mummy x kisah janji Alief sihat.. Terima kasih pada susu Bebelac hehehe dan terima kasih kepada Rabbul Alamin yang memberikan kesihatan, kesempurnaan dan kecerdikan kepada Alief Imran.

3 comments:

asrina said...

Aminnn....

SuWanThrie said...

seronoknya ada baby kan? Tapi bila dah lama sgt jarak @ umur dah makin senja ni - malas la pulak

ct said...

hehe faham kak Nor.. tp mcm saya ni pertama kali dpt anak, mmg le hepi sgt