Sunday, June 7, 2009

Tema Ahad - Cuci, Kemas, Masak

Alahai comelnya kasut si kecil ni.. dalam diam-diam banyak lak kasut si Alief ni. yg kt bwh tu bukan kaki Alief, tp kaki aku hehehe nak juga masuk frame kamera ni.
Tgklah, kasut husband lebih banyak dr kasut aku... dia mmg minat sneakers
Di dalam inilah kami sorokkan kasut yang berlambak-lambak... Rak kasut lebih besar dr rumah lak ni
Ini sebahagian dr alat muzik milik husband
Hari Ahad/Minggu, apa u all selalu buat? mcm aku ni, rutin harian ahad biasalah. x nampak periuk kuali, nampak penyapu/vacuum, tak pun kain bertimbun, x pun buli anak hehe dan paling best kalau ada org tolong aku. Oh ye dpt window shopping ke shopping mall pun best, hehe seb dpt makan kt luar. kt mana pun aku tak kisah.. inikan hari utk keluarga bersatu.
ahad baru ni, target aku mmg kemas rumah. nasib baik hsuband pun mood ok nak tolong sama... kalau x mahu patah riuk bdn ni. husband hanya bantu bab nak kemas rumah, ok le tu. suku dr tu aku dah lega. Kemas rumah, mop, aku alihkan kerusi. istana kami kecil je tp alhamdulillah. cuma nak letak brg2 kena fikir beberapa kali, mana le nak alihkan lak ni. siap kemas rumah, aku tidurkan anak. Alief dah pandai x nak papa dia dukung... nampak je mummy mmg tgn tu x boleh nak diam. kaki dah gerak2. papa lak smabung tidur seb mmg jenis x tidur malam gamaknya. Aku terus jemur baju.. sambung lak masak. Menu aku harini... oh ye husband sblm balik pg td singgah pasar borong. TQ ye beli lauk. Jd dia dah bg arahan kt chef hari ni hehe utk masak lemak cili api ayam, bendi + tomato goreng bilis, ikan masin terubuk (ni baki dr yg aku bawa dr sarawak), sambal kical johor. siap masak, aku lak suruh dia buat air limau kasturi hehe. oh ye aku suka buat air guna gula perang. seb apa? Menurut mak aku, lebih baik guna gula perang dr gula biasa. mahal sikit je. kurang manis tp enak. Ok cubalah...

3 comments:

TisyaBeequeen said...

heheh...klu aku mengemas rumah ikut mood...kekek..aku paling suka kemas bilik tidur...sbb anak aku suka sepahkan barang2 dia...barang2 mainan dan buku2 dia lagi banyak dari barang aku dalam bilik tu...heheheh....ko tunggulah anak ko dah besar nanti, baru boleh tau sakit ke tak pinggang ko asik dok kutip barang mainan dia hehehe...

asrina said...

hehe... mcm ku kenal jer kasut alief tu..bila dah jln nanti sedar tak sedar dah 40 psg kasut/sandal/selipar kat dlm /luar rumah/dalam kete..hehe

ct said...

yelah aku pun ikut mood ni zie. aah lg banyak le brg anak ni kan. kak kinah, mcm kenal je kasut tu ek. apa2pun terima kasih ye