Wednesday, March 4, 2009

Kerjasama.. Penting ke tidak

Bila kita bekerja, kita selalu perlukan kerjasama dan sokongan satu sama lain bukan? Sebab tugas di pejabat ini semuanya adalah untuk syarikat, universiti, kementerian, persatuan dll. bukan untuk peribadi atau diri sendiri. cuma aku peliklah, sebab ada insan tak kira lah dia ni org beso atau org kecil tp jenis suka tak nak membantu atau suka suruh balik-balik org tu je buat keje. kita ni kadang2 buat keje pejabat seb merasakan utk pejabat dan ikhlas nak buat seb dah staff tak ramai dan pejabat pun xdelah melantik sapa2 pun jd jawatankuasa. bila part kita dah selesai, sampai ke part yg sesuai dengan orang lain kita suruhlah depa buat. tapi ada lak yang terus menerus suruh kita buat. elo... ingat kita xde kerja lain ke. dan satu lagi tolonglah sama, takkan nak harap kita buat sorang. tangan kita dua je, kaki pun dua, telinga 2, mata dua. sama je lah 'org besar - org kecil'. Kita ni past pada orang tersebut seb itu dah bidang mereka... tolonglah buat sama-sama. Fed-up le mcm ni. Aku part kalau kena buli ni, mmg cukup pantang seb dulu aku dha puas dibuli. Maklumlah dulu2 aku mmg pendiam, org buat dan kata apa je kt aku sampai menangis. But now bila aku semakin dewasa, aku tahu hak aku. Dan jangan terkejut kalau aku akan 'bantai' balik dgn kata-kata. Bukan untuk melawan, tp utk tegakkan apa yg perlu. Aku bukannya keras hati atau degil, seb semua kerja aku boleh settlekan dengan sempurna. Dan aku bukan jenis org yg suka tangguh kerja, tangan ni mcm lipas kudung. Bagi aku masa adalah penting dan thats why masuk opis early morning sgt penting. Aturkan jadual dengan baik... Memanglah kadg2 kita pun ada hal kan. eee... geramnya. Mood pun mcm xde bila rupanya 'org beso' tu mcm ni, staff bawahan dia kan ada. nasib baik boss aku memahami. Tgklah lepas ni, kalau tak ada perubahan tak nak le aku uruskan benda2 yg melibatkan benda mcm ni.

2 comments:

aries said...

ok la..kita tak suruh lagi..hehehhehe..demand la plop..marah la nie..buat je la keje org suruh tu..jgn banyak songeh..tak nak disuruh kena jadi rector la..muahhahahahha..kayuh beskal laju laju..kejor jgn tak kejor..

ct said...

eee... perasan tol. org tak ngata awak le huhuhu